Camerabewaking: beveilig uw huis en onderneming

Houd een oogje in het zeil, met camerabewaking

Met een gerust gevoel op stap? Met camerabewaking kan je altijd zien wat er gebeurt, dag, nacht, binnen & buiten. De plaatsing is alles, onze installateur plaatst de camera’s op een manier zodat uw woning of bedrijf optimaal beveiligd is.

Bewakingscamera’s creëren veiligheid en zekerheid. In tijden zoals deze is het zeker handig om altijd een bewijs achter de hand te hebben. Onze installateurs gaan zodanig te werk dat het risico om ongezien bij u thuis of in uw bedrijf te komen minimaal is.

Alarmsystemen, camerabewaking

 Met welke camerabewaking kan D’tral u helpen?

 • Analoge bewakingscamera’s
 • IP-camera’s of wifi camera
 • Warmtebeeldcamera’s
 • Camera’s voor gezichtsherkenning
 • Camera’s voor nummerplaatherkenning

Welke bewakingscamera moet ik kopen?

Er zijn een aantal vragen die je jezelf moet stellen voor je hier een beslissing kan maken. Ten eerste moet je weten of je de camera’s binnen of buiten wilt plaatsen, niet alle camera’s kunnen gebruikt worden voor beide. Analoge of digitale camera ? Welke andere functies moet je camera hebben? Moet hij s’nachts beelden opnemen of wilt u nummerplaten herkennen?

Je wilt ook dat de beeldkwaliteit goed is, anders zijn de beelden niet bruikbaar en de camera enkel een afschrikmiddel. Investeer daarom in een goede bewakingscamera’s met een haarscherp beeld.

Richt je vragen aan D’tral, laat ons u adviseren.

 

Wie een bewakingscamera installeerde, moest tot nu enkel de privacy wet naleven, maar sinds 21 maart 2007 bestaat er in Belgïe een camerawet.

Moet ik een bewakingscamera aangeven?

Volgens de Camerawet is een bewakingscamera elk vast of mobiel oberservatiesysteem dat beelden verzamelt, verwerkt of bewaart om:
 • Misdrijven te voorkomen, vast te stellen of op te sporen
 • overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen
 • de orde te handhaven
 
 Uw camerabewaking aangeven kan hier 

.

Moet ik een sticker hebben voor mijn camerabewakingsysteem?

Ja, als uw woning, winkel, bedrijf of bedrijfsterrein is voorzien van een camerabewaking, dan bent u verplicht om dit kenbaar te maken. Iedereen die uw woning, bedrijf of school betreed moet duidelijk kunnen zien dat er camerabewaking is. Een eenvoudige manier om dit kenbaar te maken is om een sticker bij de ingang te plaatsen. 

Kan je bewakingscamera’s  beveiligen?

Ja, je kan camera’s beveiligen tegen hacken. Op regelmatige tijdstippen barst er een discussie los dat een beveiligingscamera niet veilig zou zijn en dat beelden van een beveiligingscamera zonder enige moeite te bekijken zijn op het web. Door een actief security beleid kunnen vele technologieën ingezet worden om ‘hacken van bewakingscamera’s te voorkomen’. 

Hoe beveilig je een  camerabewakingsysteem?

Er zijn 3 goede manieren om je bewakinscamera goed te beveiligen tegen het hacken.

 • Authenticatie van gebruikersnaam & wachtwoord op 3 niveaus in de camera (viewer/operator/administrator) dit is een vanzelfsprekende securitymaatregel waar interessant genoeg door vele leveranciers niet op gewezen wordt bij de installatie van de bewakingscamera.

 • IP-adres filtering: In de camera kan worden aangegeven welke IP-adressen wel of juist geen toegang mogen hebben tot de beveiligingcamera. Zowel in de camera als op het netwerk en server kan dit geconfigureerd worden, waardoor u systeem op een hoger niveau komt.

 • IEEE 802.1X : Bewakingscamera’s die uitgerust zijn met dit protocol maken het mogelijk een netwerk in te richten met ‘port authenticatie’. Dit houdt in dat de bewakingscamera’s zonder fysieke authenticatie de toegang wordt ontzegd.