Geen onverwacht bezoek met Videofonie

Videofonie? Zo zie je wie er voor de deur staat!

Onverwacht bezoek?

Met videofoniesysteem voorkom je ongewenst bezoek. Zonder dat de bezoeker het merkt heb je de keuze om  hem/haar wel of niet binnen te laten. Zo kan je op een simpele manier ongewenst bezoek en gevaarlijke situaties vermijden.

 

Altijd thuis

Tegenwoordig kan je jou videofoniesysteem bedienen vanuit je vakantiebestemming. daardoor geef je ongure personen die aanbellen het gevoel dat je wel degelijk thuis bent waardoor je de kans op inbraak sterk verminderd.

Wat is een videofooninstallatie?

Een videofooninstallatie, is een deurbel met een camera. Zo kunt u dus zien wie er voor de deur staat, zonder dat u de deur hoeft te openen. Tevens kunt u via uw videofooninstallatie met de persoon in kwestie praten en al dan niet toegang verlenen tot het gebouw.

Hoe werkt een videofoon?

Een videofoon bestaat uit twee hoofdonderdelen: een binnen- en een buitenpost.

 

  • Buitenpost: hangt naast je deur of poort, en neemt de rol over van een klassieke bel, maar hij kan veel meer. Hij heeft een camera & microfoon waarmee je de tegenpartij kan zien & horen. Bij een parlofoon kan je enkel geluid ontvangen en heb je geen beeld.
 
  • Binnenpost: via een display zie en hoor je wie er aanbelt en open je met een druk op de knop je deur. In onze nieuwere toestellen kan je met een App ook via je gsm de tegenpartij zien & horen en de deur openen. zo kan je vanuit je vakantiebestemming weten wie er aanbelt en indien nodig de persoon in kwestie de indruk geven dat iemand thuis is.

Wat is het verschiltussen een Parlofoon & videofoon?

Een parlofoon is een deurbel die het mogelijk maakt met de tegenpartij te kunnen praten. Je kan hiermee ook de deur openen. 

Een videofoon heeft dezelfde functies maar geeft ook beeld, je kan dus zien wie ervoor de deur staat. Omdat het prijsverschil van deze 2 toestellen minimaal is, geven wij de voorkeur aan videofonie.

Waar plaats ik de binnenpost?

Deze plaats je best op een centrale plaats in de woning, zodat je deze makkelijk kan gebruiken. Je kan altijd kiezen voor meerdere binnenposten te plaatsen

Moet ik mijn videofonie aangeven?

De camerawet is niet van toepassing op videofonie, als je enkel de bedoeling hebt om te verifiëren wie er aanbelt aan de deur met je videofoon.