Alarmsystemen

Wat kan ons alarmsysteem voor u betekenen?

Het doel van een alarmsysteem is om u te waarschuwen bij een inbraakpoging of het melden van een onveilige situatie zoals brand, trilling, waterlekkage of gasvorming. 

Een door D’tral professioneel geplaatst alarmsysteem waarschuwt u op het juiste moment zodat schade kan worden voorkomen of  beperkt.

5 onveilige situaties waar een alarmsysteem u kan tegen beschermen.

  • Inbraakdetectie
  • Branddetectie
  • Trilling detectie
  • Overstromingsdetectie of lekdetectie
  • Gasvorming in ruimtes

Hoe werken onze detectoren?

Detectoren zijn de ogen, oren en neus van uw alarmsysteem. Ze detecteren afwijkingen en melden dit aan de alarmcentrale.

  • Perimeterdetectie. Beschermt een perimeter. Dankzij magnetische contacten op toegangswegen: deuren, ramen, … Zodra het contact wordt verbroken, zal de alarmcentrale verwittigd worden. Alsook kan er eventueel een sirene afgaan. Dit alarmsysteem kan perfect gecombineerd worden met bewakingscamera’s.
 
  • Volumetrische detectie. Bewaakt een volume. Als er een beweging of temperatuurvariatie wordt gedetecteerd in de bewaakte ruimte, gaat het alarm af. Zo beveiligen we ruimtes die temperatuurgevoelig zijn bv: koelcellen. dit alarmsysteem kan perfect gecombineerd worden met een warmtebeeldcamera zodat u een direct beeld krijgt van de situatie

 

Het is mogelijk de twee detectiesystemen te combineren. U kunt ook rookdetectors of overstromingsdetectoren op uw alarmsysteem aansluiten.

Indien er een alarm wordt gedetecteerd moet er onmiddellijk actie ondernomen worden. Als uw alarmsysteem is aangesloten op een centrale meldkamer, dan zal de meldkamer op een gepaste wijze reageren en de nodige stappen ondernemen.

Uzelf kan ook een melding krijgen via een applicatie op uw smartphone. In geval van alarm wordt u onmiddellijk geïnformeerd en kan u de nodige stappen ondernemen. U kunt de politie bellen als het om een effectieve inbraakpoging gaat of u kan het alarm uitschakelen bij een vals alarm.

Wat is de kostprijs voor een alarmsysteem?

We begrijpen dat de kostprijs zeer belangrijk is maar deze zal afhangen van wat er moet beveiligd worden.  Daarom is het zeer belangrijk om de juiste analyse te maken zodat u zich niet onder maar ook niet over beveiligd. 

Wat is het juiste alarmsysteem voor mijn situatie?

Vraagt u zich af welk alarmsysteem het best aansluit bij uw bedrijf of woning?
Bij D’Tral heben wij meer dan 50 jaar ervaring in het installeren van inbraakbeveiliging, camera en toegangscontrolesystemen en brandbeveiliging.

Vraag vrijblijvend een analyse van uw situatie.